Dyykkaamaan lähtiessä on monesti ulkona jo viileä keli, on syksy, talvi, kevät ta yöaika. Lisäksi saatat joutua kävelemään, pyöräilemään, odottelemaan tai noukkimaan pitkiäkin aikoja. On siis syytä pukea lämpimät vaatteet ylle. Ihannetapauksessa vaatteet olisivat vielä joustavat, miellyttävät ja kovapintaiset tai helposti pestävät ja nopeasti kuivuvat. Dyykkivaatteet eivät myöskään tietysti ole sinun lempivaatteesi, kalliit ja harvinaiset, joiden pilalle menoa surisit kovasti tai työvaatteet, jotka tarvitset seuraavana päivänä yllesi töihin.

Itselleni vaatekerraksi on muodostunut
a) lämpimät sukat / villasukat
b) tukevat kangaskengät / mokka(jäljitelmä)kengät. Siksi ei oikeaa nahkaa, ettei roskis raavi pintaa pilalle, jos sinne joutuisi kiipeämään tai jos matka dyykkipaikalle on lyhin metsän kautta, niin pimeässä ei näe mikä kenkiin raapii.
c) välihousut, erityisesti viileänä aikana
d) löysät, vanhat collegehousut, jotka ovat täysin kotikäytössä muutoinkin. Helppo pestä, en tarvitse muulloin välttämättä, ei harmita jos sotken, miellyttävät, lämpimät, joustavat. Tumma väri ei herätä huomiota.
e) pitkä aluspaita, ettei rekkamiehen hymy väiky kurkotellessa
f) lämmin neule tai college. Jos on lämmin aika vuodesta, collegen tulisi olla sellainen nk. huonompi vaate, tai sitten tulisi olla t-paita ja takki. Takki tai päällimmäisin paita joutuu kovimmalle koetukselle yleensä hanskojen lisäksi.
g) Takki. Paras takki itselläni on kevyesti topattu, musta, todella kovapintainen takki, joka on helppo pestä. Takki ei herätä huomiota, on riittävän lämmin ja kookas helppoon liikkumiseen ja tarpeeksi kovapintainen, ettei helposti imaise itseensä epäilyttäviä tuoksuja tai nesteitä. En käytä sitä muulloin, koska se on niin "ruma" ja vanha :P
h) H niinkuin Hanskat. Nämä mukana, vaikka olisi miten lämmin. Suojaavat käsiä teräviltä asioilta ja jopa mahdollisilta eläimiltä roska-astiassa, helppo pestä kun tulee kotiin. Lämmittävät sormia, kun velloo kylmiä roskia.
i) Jos laitat päähineen, laita sellainen joka pysyy hyvin päässä ja lämmittää korvia, tai ainakin sellainen jonka putoaminen roska-astiaan ei harmita ja jonka voi pestä. Pitkien hiusten suojaaminen toimii myös hyvin hupun/lakin avulla.

Lisäksi tarvitset ainakin muovikassin, ellei useampia.

Taskulamppu on oiva vehje. Tuo vanha laskettelutakki on oiva, kun siinä on kiinnike johon saan taskulampun kätevästä renkaastaan kiinni, eikä tarvitse varata yhtä kättä lamppua varten, mutta näkee kuitenkin koko ajan.

Riittävästi pontta, kepeän jalan, lyhyen reitin, pyörän tai auton. Ainakin jonkin näistä tarvitset :)

Pakastimen, koska suurin osa ruokatuotteista, joita jäätyminen ei pilaa, on hyvä kierrättää sen kautta. Tappaa mahdolliset eliötoiminnat elintarvikkeessa.

Reipasta mieltä, ettet juokse karkuun joka oksanrisausta, vaikka olisit yksin autiolla, pelottavalla, kalmankalpealla kaupan takapihalla yöaikaan. Lisäksi olisi hyvä olla kertovaa mieltä, jos jotakuta oikeasti oikealla asialla kiinnostaa mitä teet ja kuka olet.

Kännykkä kannattaa jättää kotiin, ettei se soi ja vedä turhaa huomiota puoleen, etkä siihen voisi vastatakaan likaiset hanskat kädessä ja se voi vielä pudota roskikseenkin!


Tästä voit vielä lukea dyykkarit.netistä Fun kirjoittama Aloittelijan oppaan
ja tästä dyykkausetiketistä keskustelua.